VoluntariatVoluntariat marista
El voluntariat és un element molt important en el teixit de la societat. És una excel·lent oportunitat de participació i d’implicació en la vida ciutadana, de manera que hi aporta valors, sens dubte, transformadors.

El dinamisme de la societat, l’emergència de nous valors, l’ampli ventall d’ofertes per omplir el temps d’oci, etc., fan pensar que el voluntariat pot estar en crisi. Però, el cert és que hi ha milers de persones que dediquen bona part del seu temps a treballar per una societat més justa i solidària. Les motivacions poden ser molt diverses, però l’objectiu és comú. Les accions solidàries i de voluntariat tenen un atractiu especial, sobretot, per als joves, que tenen un alt desig de justícia social. Encara que no sense dificultats, els joves es mobilitzen pel que entenen com a causes justes i de solidaritat.

D’una altra banda, des de la nostra perspectiva cristiana i pastoral, el voluntariat esdevé un espai de creixement privilegiat, que a través del servei als altres possibilita la trobada amb el Déu de Jesús de Natzaret.

El voluntariat, una resposta marista
A les obres educatives maristes duem a terme la nostra missió intentant respondre a les necessitats dels infants i joves del nostre temps. Avui, els Maristes a Catalunya, laics i germans, ens fem presents en el món educatiu escolar, en el lleure, en la catequesi i en les obres socials. En tots aquests àmbits de presència sempre hem afavorit i cuidat el voluntariat com a proposta educativa integradora i de servei als altres: moviments juvenils, catequesi, repàs extraescolar, voluntariat a les obres socials, campanyes, entre d’altres.

El voluntariat, una acció pastoral transformadora
Entenem que el voluntariat és una eina molt important en la transformació de la societat, alhora que afavoreix, en el mateix voluntari, dinamismes personals de descoberta vocacional i de compromís solidari amb el dolor dels altres.

El voluntariat suposa descobrir “l’altre”, de forma experiencial i vital; suposa sentir-se tocat per la seva realitat, el seu dolor, allò que viu... A partir d’aquí el rostre dels voluntaris i voluntàries es moldeja des de la com-passió i la gratuïtat. A més, és una manera d’anar integrant valors com la solidaritat, la generositat, el compromís, la implicació i la participació, tots ells, valors essencials en la construcció de la persona i la societat.

Si estàs interessat/a i vols oferir el teu temps en algún voluntariat posa't en contacte amb:

Àngel Domingo (delegat de SED-Catalunya)
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la  - 934908146

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting