Ressò de les activitats d'estiu 2015

LLADRÓS 2015- Campament FAJMACOR


El mes de juliol, vam poder gaudir d’uns dies, envoltats de natura i fauna, en un prat de Lladrós, a prop de Tavascan. En aquell prat, ens vam retrobar amb molts amics i amigues d’altres associacions de Catalunya i moltes altres persones que aviat amb la convivència i el pas dels temps van esdevenir-ho. Durant 12 dies, 9 pels més petits de la casa, vam fer un munt d’activitats diferents, cada branca amb els seus personatges particulars atrapats en una història fantàstica. Un dia o dos, els vam dedicar a fer una excursió a algun cim a prop del campament, els més grans van poder arribar el llac de Certascan o de Naorte, tot un luxe i un esforç per part seva. Altre dia, vam fer una gimcana híper marrana, en la que vam acabar tots enfangats i bruts, res que no es pugui netejar amb aigua ben freda procedent del riu!! Ara bé, no ens oblidarem pas dels capbussons al riu, que molts desitjaven que fossin cada dia. I què me’n dieu de les estones de servei, perquè clar, al campament som molts i ens hem de repartir les tasques, alguns netejaven les latrines, mentre que d’altres netejaven olles al matí o bé a la nit. Tots ens vam acomiadar del campament amb molta tristor de canviar aquella gran aventura per un retorn a la gran ciutat. Alguns encara canten l’himne que els identificava o bé criden per casa el crit de la seva patrulla. D’aquesta experiència no ens oblidarem pas, un campament omple el cor d’emocions, records i noms, que l’any que ve tornarem a viure en algun prat d’enllà del nord.

La Junta directiva de FAJMACOR


Els campaments d'Ulls Oberts varen anar genials, els infants van gaudir de la natura sense parar. El bon temps ens va acompanyar i l'estona de riu s'agraia molt. Els més aventurers van fer moltes cabanes i el prat estava ple de racons per jugar i deixar corre la seva imagició. Els apassionats per la música, van poder gaudir d'estones de guitarra i cant amb els monitors i tot el grup.

Hem estat un grup molt nombrós en aquest campament, però junts hem pogut participar als Jocs de Lladrós i vencer la Matriu, l'organ de govern. Hem fet amics i amigues, hem donat el millor de nosaltres durant els 12 dies i hem gaudit al màxim de cada moment compartit. Ser Ulls Oberts ens fa definir aquest campament amb la paraula ALEGRIA!

Laia Balaguer


Campaments CMS- AE GARBÍ (LLEIDA)

Aquest any els campaments d’estiu ens van portar a la llunyana Xina. Els Castors i llúdrigues ens vam convertir en castorxinos, companys de Mulan i dels seus amics.

Juntament amb les altres branques i amb l’ajuda dels guerrers: Yao, Ling I Chien Po, que acompanyaven a Mulan vam poder vèncer als huns i gaudir de 15 dies calorosos, però plens d’històries, gimcanes, excursions, himnes etc. Que ens han permès créixer una mica més i posar la cirereta al pastís d’aquest gran curs!

Laia Morros


Ruta CMS- AE ALBADA (RUBÍ)

El dia 12 de Juliol del 2015 els Pioners i Caravel·les de l'AE Albada vam marxar cap a Les Houches (França) per iniciar el Tour du Mont Blanc, una ruta circular als peus de la muntanya més emblemàtica dels Alps. Després de 7 intenses etapes creuant Suïssa, Itàlia i França queda demostrat que amb esforç qualsevol equip de persones pot aconseguir allò que es proposi.

A més, els paisatges van ser idonis per acabar d'emfortir el grup i fer d'aquesta aventura una experiència inoblidable, tot tancant un curs rodó i màgic, molt màgic.

Roger Cuartilles i Aitor López


COLÒNIES DE NEN DÉU – LA BOLA DEL DRAC


Aquest any hem pogut celebrar un cop més les colònies de Nen Déu a la casa marista de Llinars del Vallés. Novament la il·lusió ha envaït tots els racons d’aquesta casa. El treball cooperatiu entre les Germanes Franciscanes i els Germans Maristes ha fet possible que quasi unes 70 persones entre 6 i 63 anys, i 32 monitors/es, hagin viscut unes colònies d’estiu molt especials.

Les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors duen a terme l’Obra Benèfico Social de Nen Déu, on atenen a molts infants i adolescents amb necessitats especials a l’Escola Nen Déu, com també atenen a adults al Taller Ocupacional de la Verge de l’Alegria. Molts d’aquests alumnes i usuaris són els participants a les colònies de Nen Déu. La il·lusió que demostren totes els participants a les colònies al llarg de l’any, fa que la vivència sigui una explosió de goig durant els 9 dies de colònies. L’alegria, la il·lusió, la vivència sincera, l’agraïment, l’amistat...i l’Amor en majúscules, són ingredients fàcils de trobar enmig de tot el brogit de les activitats típiques d’unes colònies d’estiu.

I com cada any hem tingut la col·laboració d’uns personatges especials que ens han ajudat a viure amb intensitat aquests dies d’agost. Enguany Son Goku i els seus amics, ens han ajudat a somriure i a viure un munt d’aventures. La recerca de la Bola del Drac ens ha permès experimentar, un any més, que el servei donat és molt més intens quan hi ha agraïment sincer i Amor veritable.

Els monitors i les monitores constatem un cop més que rebem molt més del que hem pogut donar. I això senzillament és meravellós. Sorgeix de nosaltres una acció de gràcies a Déu pel regal tan gran que significa per les nostres vides poder formar part de les colònies de Nen Déu. I desitgem que aquesta gran família, continuï creixent. T’animes?

Equip de monitors


Trobada d'animadors Maristes MAR-CHA a les Avellanes


MarCha és la Trobada Nacional d’Animadors Maristes on joves de les diferents províncies d’Espanya es troben durant una setmana per aprofundir i reflexionar sobre el fet de ser animadors maristes en el món.  Enguany, un gran grup de joves vam tenir el plaer de viure-ho a la província de l’Hermitage, on la comunitat de germans maristes del Monestir de les Avellanes ens van acollir durant la primera setmana d’agost. Varen ser 5 dies de COMPARTIR les realitats de cada un de nosaltres, per enriquir-nos del fer i ser dels altres animadors d’arreu d’Espanya. Vam acabar la trobada molt orgullosos de poder transmetre tot lo viscut a les nostres escoles de procedència.

Clàudia García


CURS D'ACOMPANYAMENT II A VALLADOLID

 

Va ser arribar de campaments i canviar motxilla per maleta, per enllestir una nova experiència de formació en l’acompanyament de joves a Valladolid amb representants d’altres províncies Maristes.

Durant 5 dies, des del 3 fins al 8 d’agost, vam tenir el regal de poder aprendre tècniques i maneres d’enllestir un bon acompanyament pels infants i joves, reflexionar sobre el que realment significa acompanyar en el camí i compartir vivències de diferents acompanyaments.

L’experiència em va aportar il·lusió i forces per començar un nou curs, en comprovar que hi ha animadors que acullen, com nosaltres, a cadascun dels seus infants i joves, acompanyant-los en la seva vida d'acord amb l’esperit Marista que ens engloba.

Silvia Gómez Barrio


EXPERIÈNCIA A TAIZÉ


Taizé per a mi va ser un espai de pensament i reflexió. La vida que portem avui en dia et dona molts pocs moments d'interioritat, de pensar en tu, en nous projectes, donar les gràcies i sentir-te afortunat. Realment, és un lloc on és connecta amb molta facilitat, però cadascú ho fa de manera diferent, crec que aqui està la gràcia de Taizé. Cadascú viu l'oració a la seva manera i això és el que fa especial aquesta comunitat. Vaig poder veure diferents maneres d'expressar la fe i sentir-la. Coneixes a persones amb diferents vivències i pots aprendre molt d'elles. La gent està molt predisposada als altres, amb ganes de coneixer i parlar.

Per a mi va ser un lloc per a trobar-me amb mi mateixa. Compartir aquesta experiència amb el grup va ser increible, fas molts lligams i crees un clima de confiança i seguretat magnífic.

Laia Balaguer

Taizé ha estat el MEU moment de l'estiu. Perque això és Taizé. Taizé és teu. Es el moment per centrar-te en tu, en tots els teus problemes, les teves alegries, la gent que forma part de la teva vida, la gent que en formava part... També és cert que coneixes gent d'altres països, o altres comunitats autònomes i per tant altre maneres de pensar, d'entendre la vida i d'entendre el cristianisme. També ha estat un gran moment per fer grup amb la gent que hi hem anat de Fajmacor, moment per conèixer més de les seves vides i de la seva forma de pensar i d'enfocar les qüestions, tant les rutinàries, com potser les coses que no formen part tant del teu dia a dia.

En resum, Taizé és per a TU.

Alberto Gastó

Una setmana per perdre'm en la vila de Taizé, envoltada de la fressa de gent d'arreu del món, cadascú amb els seus interessos propis i jo allà perduda, amb la intenció de deixar-me emportar pel silenci de la pregària i trobar-me així amb mi mateixa, amb Ell.

La màgia de Taizé, la seva pau interrompuda pel so de les campanes, que marcaven el ritme de les tres oracions rutinàries, les hores d'esbarjo i de complicitat amb el grup de procedència, m'han fet recordar perquè sóc on sóc i valorar el que comporta viure en comunitat, tal com fan els germans de la vila en el seu dia a dia.

Aprendre el significat de la vida, acollir-la amb la seva resplendor i compartir-la amb d'altres, és el que m'emporto per encarar un nou any, un nou curs i noves il·lusions i esperances.

Sílvia Gómez Barrio

15 d’agost de 2015, els joves (i no tant joves) ens vam trobar per començar aquesta aventura en família.
Entre música, riures i molta cua vam arribar a l’Hermitage, impossible imaginar un millor punt de partida del que estàvem a punt de viure, en aquell també punt de partida de la família Marista. Vam descobrir molta simbologia que ens va fer connectar amb els nostres orígens i per a mi, molts records de moments i de persones importants amb les que he fet camí, algunes de les quals vaig poder trobar allà.
I així, amb el cor encara més jove, vam arribar a Taizé. Quantes sensacions i sentiments!: Solitud acompanyada, compartir taula sense taula, però amb “molta substància afegida entre tots”, silenci enmig del soroll i la música, sentir-me molt a prop de persones desconegudes, essencialment diferents però amb punts en comú més enllà de l’idioma. I sobretot, retrobar-me amb allò que em fa ser i que em dona sentit. Se’m va regalar la possibilitat de retrobar-me amb Jesús tal i com vaig poder fer allà mateix feia molts anys. No puc demanar més.
Moltes gràcies José, Ramón, Laia, Alberto, Laura, Anna, Pere, Lara, Ana, Silvia i Marcos per fer-ho possible.

Mavi

Fins i tot ara gairebé un mes després d’haver viscut l’experiència a Taizé, me n’adono que encara m’és difícil expressar tot allò que vaig descobrir en un viatge, que va acabar convertint-se en un viatge cap al meu interior.

No sé ben bé que és el que ho provocar, però el que si tinc clar a la meva ment és el rostre de totes les vides que van ser còmplices de la meva troballa.

Vull donar les gràcies al Ramon i al Jose, que dediquen i regalen a fons el seu temps creant  propostes i oportunitats com aquesta per esquerdar i travessar  la superfície de la vida.

Vull donar les gràcies a totes les persones que van pensar que l’experiència valia la pena, gràcies a cadascuna d’elles va néixer un grup, en el que em vaig sentir a gust, acollit i acompanyat i vaig poder compartir moments senzills, familiars i especials al llarg d’aquests dies.

Vull donar les gràcies als germans, de la comunitat de Taizé que consagren la seva vida a fer un petit racó de món on es professa una única fe, la que si ho desitges, és possible reconciliar-te amb tu mateix/a i amb els altres.

Finalment vull donar les gràcies per cadascuna de les vides que la Mavi i jo ens vam trobar formant grup aquella setmana. Tot i ser d’orígens diversos, la llengua no va ser problema. Dono gràcies per la naturalitat i la senzillesa amb la que van obrir la porta de la seva vida i van compartir els seus sentiments. Gràcies pel seu testimoni humil, humà i valent d’aquelles persones, d’ escollir el camí  difícil, el de l’evangeli, el de la fe, el de creure que hi ha un sentit més profund i sagrat a cadascuna de les nostres vides, vivint enmig d’una societat que no deixa de donar-nos arguments que defensen que gratar més enllà de la superfície i viure la proposta de vida de Jesús és de bojos tocats del bolet.

Marcos


Cursos de l'Escola Mirall- Directors/es i Monitors/es de lleure

 

Com a animadors dels moviments Maristes com FAJMACOR o el CMS, considerem que és essencial rebre formació específica en l'àmbit de l'educació en el lleure. Així doncs, aquest estiu, l'Escola Mirall ens ha ofert el Curs de Directors que ha sigut una experiència meravellosa.

Hem compartit 12 dius, fent jornada intensiva al Casal d’Entitats Maristes i a Llinars del Vallés; amb 11 futurs directors de lleure. La vivència del grup ha sigut extraordinària, tot i venir d'ambients molt diversos: món de l'escola, món de l'empresa, món del CAU/esplai...

El fet de conviure i compartir experiències ha sigut molt enriquidor i ens ha permès analitzar el funcionament de les nostres pròpies entitats i contraposar les visions dels altres. A més, hem fet una immersió en els aspectes legals del món del lleure, alhora que hem incidit també en la gestió dels equips de monitors i de la comunicació.

Personalment, aposto per la formació rebuda al curs de Directors de Lleure a l’Escola Mirall, ja que no només és necessària la figura del director amb el grup de nens i nenes, sinó que és essencial en l’equip de monitors. Així doncs, com a futurs directors haurem de “Ser un Mirall pels altres monitors” de les nostres entitats.

Anna Martori, curs de directors/es

És una gran i senzilla experiència, no només perquè aprens com educar sinó també perquè aprens com estimar i interioritzar la importància de la nostre tasca a la societat. Són hores intenses, a vegades amb son i gana, però sempre amb un somriure i en convivència amb altres joves educadors, dels quals aprens moltíssim, més del que ens podem imaginar. D’aquest curs m’enduc cada un dels moments viscuts i totes les noves tècniques apreses per a ser un millor educador.

Mercè Hernández, curs de monitors/es


Experiència de servei i lleure a Hongria
Róvers de l'AE Albada de Rubí


Aquest juliol els Róvers de l'Agrupament Escolta Albada de Rubí, o altrament dit, el Clan't Stop, van embarcar-nos en una aventura hongaresa!
L'estada va ser de dues setmanes al casal que s'organitza a l'escola Marista de la ciutat. Cada dia ens llevavem ben d'hora per dinamitzar activitats, jocs o bé petites sortides amb els nens i nenes amb qui vam compartir un munt d'experiències precioses que ens han ensenyat moltissimes coses. Tantes hores amb la gent i els infants del país ens va permetre conèixer o apropar-nos a la seva cultura, que de fet es tractava d'un contrast de cultures dins de la mateixa ciutat, i els caps de setmana teníem la oportunitat de conèixer una mica més el país i les seves contrades. Sens dubte, una experiència especial, sobretot pel fet de veure i viure que malgrat no parlem el mateix idioma ni tenim la mateixa cultura, és possible entendre'ns i connectar, aprenent i compartint junts. Per a la majoria del Clan't Stop, no ha estat pas poc important, cadascú ha descobert coses d'ell mateix que d'alguna manera, l'han fet créixer o si més no, pensar i entendre segurament el servei d'una altra manera que la que han viscut durant el curs o en altres moments de la seva vida. Tots ens enduem un record bonic del que ha estat, esperant haver deixat també petjada i bons records a Hongria.

Clara Gascón


EXPERIÈNCIA DE CAMP DE TREBALL-MISSIÓ A PARAGUAI (FISCHAT)


Han passat tres setmanes des que he tornat aquí i el cor em continua bategant al ritme de Fischat. Em considero molt afortunat per haver tingut l’oportunitat de realitzar un CTM i encara més de viure’l amb la comunitat Nivaclé. Aquesta experiència m’ha ajudat a entendre i conèixer una mica més el món en què vivim;  un món divers, plural i amb un munt de realitats diferents a les nostres que des de la nostra comoditat ens passen desapercebudes. Sortir d’aquesta comoditat, d’aquesta zona de comfort, és el primer pas cap a la descoberta i l’aprenentatge, cap al canvi…

A Fischat no hem parat quiets, hem anat amunt i avall preparant classes pels adolescents o jocs i animacions pels més petits. Però més enllà d’això, que ho hem gaudit molt, em quedo amb el que ha suposat la convivència diària, tot allò que he pogut compartir jo amb ells i ells amb mi, tots aquells petits gestos i regals que m’han ajudat a crèixer i a tornar amb una mirada més crítica, deixant una petita part de mi a milers de quilòmetres de distància.

Marc Segura

 

 

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting