Lema 15-16: Amb tu la novetat!

El lema del curs 2015-2016 que arriba carregat de novetat i d’il·lusió. Perquè res no ens apassiona més que anar d’estrena. Aquest curs ens portarà la seva “novetat” i a més el volem celebrar i viure “amb tu”. Convençuts que la companyia de l’altre i el fet de compartir ens enriqueix i ens fa créixer com a persones.

 

“Amb tu, la novetat” és un lema que no és una frase, perquè fa una proposta àmplia per somiar, planificar, dissenyar… Ens permet conjugar, a cada moment i en cada realitat, un verb diferent: “Amb tu estimo, comparteixo, sento, creo, construeixo… el que és nou”. Però, sobretot, ens convida a fer, a construir i a portar a la vida el que és nou. La “Bona Nova de Jesús”, la bona notícia del Regne: que som fills i germans en Aquell en el qual som, ens movem i existim.

Aquest lema ens impulsa a tenir en compte els altres amb el pronom personal “amb tu”. Com a educadors ens convida a posar en el centre de la tasca educativa els infants i joves vivint amb ells en el dia a dia, colze a colze.

Animats per Marcel·lí i per la nostra bona mare Maria, estem urgits a compartir missió i vida; a fer nou el somni de Marcel·lí en la nostra realitat.

El lema d’aquest curs ens mou a obrar, a actuar i a convertir-nos en exploradors del món que tenim al davant i que ens ofereix una munió d’oportunitats de créixer.

 

Quan diem “amb tu” pensem en...

 • Els altres, amb els quals vivim el dia a dia (companys/es, amics/es, educadors/es, família…) i és una crida a compartir el nou curs.
 • En les relacions educatives en clau d’acompanyament: amb tu camino, amb tu creixo… A més són propostes d’acompanyament personal, tutorial i cristià. Aquí ressona allò dels companys de camí de Jesús, com els d’Emmaús, els deixebles, etc.
 • Si aquest amb tu el diem a Déu, renovem el nostre compromís de caminar al seu costat. Nosaltres li diem a Déu: amb tu, amb tu camino, amb tu visc… L’experiència espiritual és personal però també es construeix en diàleg amb l’altre i l’Altre.
 • També ens ho diu Déu directament a cadascú. Ell que fa noves totes les coses (Ap.) ens convida de manera permanent a ser homes nous, capaços de viure des de Déu, encarnant els valors de l’Evangeli.
 • Evoquem valors com ara l’amistat (amb tu, amic meu) i la unitat (la nostra com a germans, la unitat amb Jesús, com la vinya i el sarment…)
 • I en aquest any Fourvière, de preparació del bicentenari Marista, “amb tu” interpel·la germans i laics. Els orígens de la Societat de Maria ens recorden que estem associats per a la vida i missió. Avui dia, milers de laics de tot el món se senten anomenats a viure l’evangeli a la manera de Maria, segons la tradició del P. Champagnat i dels primers germans.

 

“LA NOVETAT” ens pot remetre a:

 • Allò que ens mou, ens deslliga de les nostres comoditats, ens impulsa cap a reptes   nous, suggereix ganes de superació i ens fa avançar.
 • Convida a l’obertura a formes noves de veure i pensar, propiciant la interculturalitat, oberts a la diversitat… acollir els nous, els diferents.
 • En això ressona la novetat educativa, la novetat metodològica, la novetat a la nostra escola o a la nostra obra social.
 • Una nova relació entre germans i laics, com ens convidava l’últim Capítol General, per servir millor en la apassionant que l’Església ens confia.
 • La crida central del bicentenari marista: Maristes 2017, un “nou” començament. El naixement d’una època nova per al carisma marista.
 • El que és nou en tecnologia i comunicacions és part del nostre món, necessitem utilitzar bé les noves comunicacions i xarxes socials, que ens vinculen d’una manera nova. És temps de comunicar-nos i de créixer junts.
 • En aquests anys ressona la crida insistent del nostre Superior General: construïm una Església nova, marial, de relacions fraternes i acollidores.
 • L’última Assemblea de Missió Internacional a Nairobi i l’europea de l’Hermitage tenen com a lema: Maristes nous en Missió.

 


Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting