Ressons de la Marxa de Nadal


Ens vam sentir cridats pel que coneixíem de Sor Lucía Caram i vam sortir d'allà amb una pila de deures per les festes de Nadal. Ens va explicar amb metàfores senzilles perquè estem on estem i quina és l'única manera de sortir-ne. Va explicar-nos el compromís i la humanitat de Jesús. Sor Lucía comunica amb la paraula i l'acció el que no volem sentir... que el que va fer Jesús ho podem fer nosaltres i encara més! Però mai sols sinó en comunitat i convidant els que estan a les "perifèries" al centre que abans ocupava el capital. És l'hora de sortir a les places a cercar els nostres germans i germanes i prendre el poder que fa tant que vam cedir.
Raül Avellaneda


Molt content i satisfet després de la xerrada de la Marxa de Nadal Marista amb Sor Lucía Caram; el seu discurs m'ha semblat molt intens i compacte, ha parlat de molts temes interessants: la situació actual, com l'Església pot apropar-se als joves, la creació de "noves comunitats"... La dinàmica que vam fer en grup, la he trobat molt encertada, ja que m'ha servit per a conèixer més punts de vista sobre el que s'havia parlat. Després d'aquesta nit, tinc noves reflexions, plantejaments, idees i missatges per a afrontar el nou any. Gràcies.
Alejandro de la Rosa


Sor Lucía nos golpeó fuerte con un discurso lleno de energía y esperanza. Entramó política, religión y nos habló de lo importante del actuar, de una revolución pacífica, del poder de salir a la calle y trabajar codo con codo juntos, en comunidad!
Carla Sánchez Capintero


El passat 12 de Desembre uns quants afortunats vam poder viure la celebració del Nadal d’una manera diferent. Joves, monitors i alguns Cor Oberts, vam deixar-nos de torrons i regals i vam rebre a la Sor Lucia amb molta expectació. La vam escoltar amb els ulls, les orelles i el cor ben oberts.

Vam sortir del casal fascinats, amb molta informació i sobretot amb moltes ganes de compartir el que havíem viscut. Però també vam marxar amb un nou repte i amb un pes al cor, com podíem, nosaltres animadors i monitors maristes, transformar aquelles realitats que ens toquen de més a prop i que no ens agraden. Com podíem en definitiva, viure el Nadal si al nostre costat hi havia persones que no eren felices o que estaven patint en temps de crisis.

Per petits grups, vam poder compartir inquietuds, propostes i petits gestos per mirar de viure un Nadal diferent, un Nadal on prioritzessin les relacions humanes i l’amor fratern. Finalment, vam celebrar el Nadal en comunitat amb una celebració dirigida pel mossèn Zapatero.
Laia PieraSólo puedo dar las gracias a Sor Lucía, no solo por su mensaje, no solo por sus palabras, no por sus ideas, no solo por su compromiso... sino por las palabras, por el mensaje, por las ideas que expresaron esos jóvenes después de escucharla. ¡Dios mío!, cómo llegó a ellos su mensaje, cómo hizo temblar sus pilares, cómo hizo cuestionar sus ideales... Necesitamos palabras como las suyas, compromisos como el suyo para poder hacer de nuestros jóvenes una joven iglesia, una nueva comunidad. Gracias como madre y como profesora.
Montse Torices


El millor del testimoni de sor Lucía va ser, probablement, que cadascú va poder quedar-se amb frases diferents a la memòria. La crítica als poderosos de tot tipus que ens han estafat, la crida al compromís i l'activisme com a forma de sortir del pou i el recordatori que Jesús i l'Evangeli segueixen sent propostes idònies per acompanyar-nos en aquest camí són algunes d'aquestes idees. També m'agradaria quedar-me amb el sentiment de pertinença a la comunitat que em va sorgir al Casal, veient tants joves allà reunits. Tan de bo no haguéssim de portar una estrella mediàtica per crear aquest tipus de vivències, però som com som, la gent de Pastoral ho sap i per això ens prepara el que ens prepara.
Pau Farràs


Per a mi, personalment, la Marxa Nadal d’aquest any ha sigut una reminiscència, de la veritable festa del nadal, amb el testimoniatge de Sor Lucia Caram, algú que tal com d’altres anònims, és insurrecte fent realitat el missatge d’humanització de Déu, involucrant-se i posant-se al servei dels altres, des de la senzillesa i amb el cor en la mà, aventurant-se a  sortir de la còmode i confortable zona de confort.
Silvia Gómez Barrio


Nadal = Festa

Festa = Cor

Cor = Amor

Amor = Déu fet home

Déu fet home (i dona) = Nadal

Davant d’aquesta equació que ens humanitza, Sor Lucía – gran testimoni de vida – ens sacseja: “quina és la teva ofrena al pessebre?”. La pregunta provoca més interrogants: la teva resposta neix del compromís radical i no fraccionat del dia a dia? Vius de conviccions i no només d’emocions? Comparteixes, parteixes i reparteixes el que ets i el que tens per apostar pel desplegament màxim de les persones?

La meva ofrena al pessebre serà intentar continuar responent de manera afirmativa. I la teva?

Bon Nadal! Merry Christmas! Krismasi Njema!
Helena Beltran


“La festa del Nadal ens recorda la humanització de Déu, Déu es va fer un dels nostres per a ensenyar-nos a estimar com a home (...) i Déu, que va posar la tenda entre nosaltres, va venir amb un missatge molt clar: estimeu-vos”. Amb aquestes paraules, Sor Lucia Caram, ens definia la festa del Nadal a la Marxa realitzada el passat divendres 12 de desembre amb els grups de joves maristes. Però no només ens quedàvem aquí, sinó que també reflexionàvem sobre el gran repte de la fe; que totes les persones de la perifèria puguin estar al centre i no resignar-nos amb la situació actual de la societat en que vivim on al centre s’hi ha posat el capital i els interessos d’uns pocs.

El missatge de Sor Lucia és ben clar, ens hem de moure pels altres, és el moment de la ciutadania activa i compromesa a transformar una realitat que no és justa, aquest és el camí de la fe de Jesús. I com podem fer-ho? Com podem viure el Nadal de d’aquesta perspectiva? Doncs aquestes preguntes són les que vem debatre en petits grups després d’escoltar a Sor Lucía. Seguidament vem poder compartir una celebració del Nadal en la qual el mossèn Joan Zapatero ens hi va acompanyar, per acabar amb el clàssic ressopó d’aquesta trobada.

La marxa va ser un moment de reflexió sobre la festa del Nadal, una trobada per fer-nos conscients del que significa el Nadal, del que significa la fe i de com aquests motiven les nostres accions per transformar la realitat. I tu, com fas que la teva fe entri en acció?
Helena Bové


 


El que més em va agradar va ser la sinceritat i la frescor amb la què Sor Lucía va tractar el tema de les horribles bases sobre les què s'ha assentat la nostra societat. Tanmateix, el que més em va sorprendre és el fet que no va intentar, en cap moment, convèncer-nos de res: només va exposar la seva opinió, invitant-nos a reflexionar les seves paraules. Personalment, crec que això diu molt d'ella.
Júlia Mulet


Trobo que la marxa de Nadal d'aquest any ha sigut una experiència molt enriquidora per mi. La manera senzilla en que parla Sor Lucia arriba a la gent. Ens fa veure que des de l'ajuda, la solidaritat o el voluntariat entre germans, un canvi en la nostre societat és possible.
Marta Soria


A mi em va semblar una experiència enriquidora perquè va mostrar que es una dona lluitadora, que expressa el que pensa i fa obrir els ulls a la gent, explicant quina és la nostra realitat però també buscant solucions a aquells aspectes que són injustos, sempre tenint present el poble i tenint esperança que les coses poden canviar. Va ser una estona molt intensa on ens feia veure moltes coses, però sobretot va estar oberta a tothom.
Míriam Luna


La Marxa de Nadal d’enguany ens va regalar el testimoni de Sor Lucía Caram, i ella va voler oferir-nos la seva “proximitat”. Una proximitat entesa com  a un espai de trobada amb l’altre on compartir l’alegria i el dolor, on fer una acció de simbiosi per a poder tenir una reacció d’acció conjunta.  La Marxa de Nadal va ser un espai pròxim, de trobada entre molts joves, on vam poder compartir tot allò que flueix per dins nostre.

Míriam Bové


Cada marxa de Nadal té moments colpidors, perquè els testimonis que hi participen es "despullen" i entreguen la seva persona de la manera més humil i sincera. Aquest any el testimoni de sor Lucía era esperançador, el missatge que va llançar-nos als joves que l'escoltàvem era un missatge d'ànim, de revolució pacífica, de sacrificis, de fer pinya i sortir cap a les perifèries per donar resposta a aquestes situacions que ens interpel·len i ens toquen de prop, si no directament. Esperem que aquest "esperit Caram" no mori a la marxa i ens mogui no només durant el Nadal, sinó durant tot l'any.
Pepu i Cris


Aquest any la Marxa de Nadal no m'ha deixat indiferent. El testimoni de Sor Lucia, eclesiàstica incorformista, donant una imatge molt diferent dels clergues a la que estem acostumats. Animant-nos als joves a construir el nostre món en el que no siguem titelles de ningú aprofitant que hem despertat del fals somni que ens han venut. Una espurna d'esperança i una empenta per continuar construint
Ana Méndez+ fotos

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting