Ressons de les activitats d'estiu

CAMPAMENTS GRUMETS – QUERALBS 2014

El passat 12 de juliol, un grup de nens i nenes de 8 a 10 anys d’arreu de Catalunya, els Grumets, van passar una setmana de campaments a Queralbs amb els seus monitors.

Estaven convidats a participar als Jocs de les Terres Altes i a la boda de la princesa Mérida. En aquests jocs sortiria el pretendent que es casaria amb Mérida i es convertiria en el nou príncep del Regne de Queralbs.

Van fer tot tipus d’activitats i proves dels Jocs: construir les seves cabanes, jocs pel campament, una excursió amb unes vistes espectaculars, un joc de 12 hores, balls i danses, van vèncer les seves pors per la nit, banyar-se en un riu molt fred, una gimcana marrana... No van parar en tot el dia! I Com era d’esperar, al final van preparar la gran boda esperada i van fer una gran festa per celebrar-ho.

Tant nens com monitors van gaudir molt d’aquells dies, el temps va acompanyar molt i l’entorn de Queralbs els va fer viure uns dies màgics.

I com deia el seu himne (que no paraven de cantar): “Em mola mil ser Grumet, portaré sempre al cor aquests fulard de color verd!”

Núria Vela

        

 

Camp de treball dels ròvers de l'A.E. Albada de Rubí a l'escola marista Szent Pál (Karcag, Hongria)

Aquest passat mes de juliol vuit ròvers i dos monitors de l’A.E. Albada vam tenir l’oportunitat de viure una experiència de servei tot donant un cop de mà al Casal d’estiu de l’escola Szent Pál, a la ciutat hongaresa de Karcag. Allà, la comunitat marista ens va acollir durant dues setmanes, fent-nos sentir com a casa i resolent una mica totes aquelles inquietuds que teníem sobre la Missió Marista a Hongria.

Què dir d’aquesta gran experiència que ha sigut Hongria; allà hem gaudit d’un munt de vivències i hem conegut un munt de gent que ens ha obert les portes de costat a costat des d’un bon començament, començant pels germans presents a la comunitat, en Pere, en Ton i en Mishi, passant pels educadors/es i voluntaris, entregadíssims al servei i sempre sent un gran exemple per nosaltres, fins als nens i nenes del casal. Encara recordem el primer dia de casal, les nostres cares ho deien tot, nou idioma, nova realitat,... però els nens i les nenes es van encarregar de treure’ns la por que teníem a sobre, i és que per molt lluny que vagis, l’idioma del somriure és universal! No va passar més d’un minut que ja teníem tot aquella tropa a sobre i deu ni do amb quina energia! D’aquesta manera, vam estar acompanyant als nois i noies durant les dues setmanes, compartint molts moments i fent moltíssimes activitats, tallers, sortides a la piscina, jocs de taula,….i perquè no, aprenent una mica d’hongarès!

Aprofitant que estàvem a Hongria no podíem deixar passar l’oportunitat de visitar la seva capital, així que el cap de setmana ens vam posar en marxa per visitar la magnífica ciutat de Budapest. Ja que estàvem ben a prop, vam aprofitar per apropar-nos a fer nit a Ezstergom, on el germà Pau i la resta de la comunitat ens van oferir lloc per dormir. A més, vam poder gaudir de la companyia d’unes cares ben conegudes, les ròvers de l’A.E. La Soca que, igual que nosaltres, estaven duent a terme dues setmanes de servei amb la comunitat de Ezstergom. No cal dir que ens ho vam passar genial!! Entre gelats servits amb malabars (si si, com ho llegiu!), sopars interminables, I un… !Budapest Express! vam acabar de passar un cap de setmana ben entretingut.

Realment, ha sigut una vivència única, tant pel gran acolliment rebut com per les coses positives que n’hem tret. Gràcies als petits detalls com ara els somriures, abraçades i petons que ens donaven cada dia els nens/es només veure’ns, hem après a valorar una mica més els detalls de cada dia, i sobretot reafirmar la nostra convicció de seguir tenint al servei com element transformador, tant del nostre ser com de la realitat que ens envolta, tot intentant seguir sempre aquell lema tant conegut…”Deixem el món una mica millor de com l’hem trobat”.

Köszönöm és hamarosan
Gràcies i fins aviat!

Carles Pueyo

       

 

Trobada d'animadors maristes MarCha (Tui, Pontevedra)

¿I tu que fas aquest Agost? Jo, MarCha.

Del 3 al 9 d’Agost animadors de les 4 províncies Maristes ens vam reunir a Tuí, Pontevedra per celebrar la trobada d’animadors Maristes del curs 2013-2014.

Com quan els nostres infants i joves arriben al campament d’estiu els participants d’Hermitage vam arribar nerviosos, il·lusionats i expectants per les activitats que ens esperaven i per tots aquells que anàvem a conèixer. L’única consigna per aquells dies era deixar-se portar. Benvinguts al campament per a monitors!

Jo animador Marista en el món. Durant els 8 dies que va durar la trobada vam estar fent activitats que ens van fer aprofundir en nosaltres mateixos, vam fer revisió del passat, vam passar pel present i vam somiar en un futur; vam reflexionar sobre la nostra tasca com animadors i vam parlar sobre el que suposa i significa pertànyer a la gran família Marista i en les oportunitats que tenim si obrim les portes i decidim creuar fronteres, geogràfiques i personals.

A més, també vam tenir moments per jugar com nens, cantar cançons a ritme de guitarra i calaix i compartir anècdotes del que era i és per tots els que estàvem allà la nostra gran passió: els nens. Cal sumar a l’experiència la visita a Valença, Portugal i el meravellós tros de camí de Santiago que vam poder recórrer. En resum, MarCha han estat uns dies de reflexió i aturada, però sobretot, i tenint molt present a Marcel·lí i Maria, de viure en comunitat i compartir.

Jo personalment, em sento molt afortunada d’haver pogut gaudir d’aquesta experiència. Una de les millors en els meus 4 anys de monitora. Aquests dies han estat una dosis d’energia i motivació extra per encarar aquest nou curs que comença, per fer-me sentir més Marista que mai i donar-me compte que arreu d’Espanya hi ha molts més joves, cadascun amb els seus accents i costums, que tenen les mateixes inquietuds i il·lusions que jo. I sobretot molt contenta perquè d’aquesta experiència tan intensa m’emporto companys de camí i bons amics.

Laia Jiménez Prat

       

Setmana d'experiència a la comunitat de Taizé (França) 17-24 d'agost

Quan el so de les campanes inunda el turó, la vida sembla prendre un petit alto a Taizé; et vas dirigint, juntament amb tres milers i mig més de joves d’arreu del món, a l’Església de la Reconciliació, deixant que el repicar que crida a l’oració ressoni també dins teu.

Així transcorren els dies a Taizé, entre les tres pregàries que marquen el ritme de la vida dels germans i dels qui compartim una part de la nostra vida amb ells durant aquesta setmana, les estones de grup en què fem camí amb d’altres joves de diferents països i confessions - enriquint-nos els uns als altres en cada cosa que diem -, els tallers proposats sobre diverses temes de caire social, polític i teològic, les passejades en silenci pel bosc i el llac de Saint Ettiene i les estones d’esbarjo i riures al cafè Oyack.

Una setmana per a escoltar el silenci i impregnar-se de la pau de l’entorn, per a deixar-se endur pels cants, per a contemplar a Déu en aquesta tranquil·litat que sembla haver fet casa a Taizé, per a redescobrir que la oració és font de vida i de força. Una setmana per a mirar a Déu i deixar-te mirar per Ell i, fent-ho, refer les forces per a seguir construint Regne.

Pere Joan Falcó

       

Colònies Nen Déu 2014

Si algú de vosaltres passa per Llinars aquest dies, feu silenci, segur que encara podreu escoltar les veus, els riures, els crits, els cants....l’alegria de 9 dies de colònies viscudes amb intensitat i amb molt d’amor: són les colònies de Nen Déu (del 2 al 10 d’agost).

Aquestes colònies ja tenen 36 anys de vida, i és el resultat de la col·laboració entre les Germanes Franciscanes del Sagrat Cor i els germans maristes. Són uns dies d’esbarjo per a infants, joves i persones adultes que durant l’any van a l’escola de Nen Déu de Barcelona o al taller ocupacional Verge de l’Alegria de Tiana.

Enguany ens han convocat els personatges de Pedro, Pablo, Vilma, Betty, Bam-Bam, Pebles, Dino... Amb ells i amb 97 persones més (entre participants i monitors) hem fet de Llinars el poble de Pedradura. Amb els picapedra hem pogut riure, gaudir, somiar, ser feliços. I això ha estat possible perquè són unes colònies extraordinàries!: van més enllà de l'ordinari. I aquesta diferència no la donen ni les activitats, ni el lloc, ni els monitors, que també, sinó les persones que hi participen. Són persones especialment extraordinàries!, us ho ben assegurem. Aquesta és la clau de les colònies de Nen Déu: la matèria prima!. La qualitat humana és extraordinària!. La resta només fa que potenciar el bon sabor!.

I és que pels qui tenim la gran sort de dedicar uns dies del nostre agost a estar amb les persones participants a les colònies de Nen Déu, sempre ens queda  la samarreta petita, ja que el nostre cor (i creiem que el seu també) s’ha eixamplat unes quantes talles més!.

Ens acomiadem amb el crit d’alegria que hem cantat durant molts dies a Llinars: Iabadabadoooooo.

Qui s’anima l’any vinent a participar d’aquesta meravellosa experiència?.

Gràcies a tots i a totes els qui heu fet possible aquesta i les 35 colònies anteriors de Nen Déu. Gràcies, gràcies i gràcies.

G. Pere Castanyé

      

CAMPAMENTS MONTANUY 2014 A.E. CHAMPAGNAT

Aquest any l’AECH per finalitzar el curs vam marxar de campaments del 14 al 27 de juliol a Montanuy. A diferència del passat campament aquest any hem gaudit de molt bon temps i només va ploure tres o quatre cops. Això ens va permetre dur a terme totes les activitats que portàvem previstes.

 

El primer dia, just després de dinar, ja vam començar amb el joc de normes, que ens serveix per a posar les normes  que haurem de respectar tots per al bon funcionament del campamen. Entre tots i a través de diferents proves vam establir les normes de les diferents estructures o espais del prat. Aquest any vam ajudar als habitants de Mognomui, un petit poblat de gnoms que es trobava als voltants del prat, per evitar que el seu poble acabes transformat en una deixalleria. Durant la primera setmana vam aprofitar l’excursió d’un dia per intentar trobar el mapa que amagava l’alcalde. Abans d’acabar la setmana vam fer la pista americana on escoltes i monitors vam acabar molt nets.

Durant la segona setmana es van realitzar les excursions de pernocta fora el campament, castors varen anar al poble de Fonchanina, Llops a les Bordes de Posinqueso i Ràngers van anar als voltants del Basibé i van fer el pic de Menada. I ja els últims dies vem realitzar els jocs de 6 ,8 i 12 hores, els Yes we camp, les olimpíades, el cluedo i el judici final on els dolents van rebre el seu càstig. I per acabar el 27 van arribar els pares i després de la celebració i del dinar vam realitzar l’entrega d’insígnies, l’hora dels adéus i les fotos d’agrupament i per branques. Tots vam acabar els campaments molt contents per el resultat obtingut i amb ganes de que arribi el següent.

Eduard Gonzalez i Guille Balongo

    

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting