Ressons de la Pasqua de les Avellanes 2014

   

Si cerquem a la Gran Enciclopèdia de la Llengua Catalana la definició d’Experiència trobem que ens dóna diverses opcions, per exemple:

  • Conjunt de coneixements, de vivències, etc, que el subjecte assoleix sobre la realitat externa o sobre ell mateix.
  • Pràctica d’una cosa, participació en una cosa, que permet d’adquirir-ne la coneixença.
  • Situació o esdeveniment en la vida d’algú que li dóna coneixença de les coses, de la realitat.
  • Coneixença d’una cosa adquirida per l’ús, la pràctica, la participació.
  • Coneixença de les coses, de la realitat, adquirida vivint.

Totes i cadascuna d’aquestes definicions d’una o una altra manera ens serveixen per a fer referencia al que ha estat per a nosaltres els joves la Pasqua de 2014, a Les Avellanes dels dies 17 al 20 d’Abril. Hem pogut fer experiència de moltes vivències que ens han ajudat a reflexionar, a conviure, a dialogar, a fer silenci, a qüestionar-nos coses, a dubtar, a trobar certeses, a confiar en el Déu de Jesús.

Tota la dinàmica de la Pasqua ha estat orientada per tal de poder re-viure personalment i en comunitat l’experiència de Jesús en aquella primera pasqua, l’amor incondicional i el seu servei rentant-los els peus, la seva mort i la passió viscuda com a lliurament total per la seva coherència vital, l’esperança que Déu actuaria, tot i no veure-hi clar i la Resurrecció que ens obre la porta a viure amb sentit i que ens explicita que la mort no té la darrera paraula.

Som gent de Vida i volem contagiar-la amb passió, amb el Foc de Jesús, amb l’Esperança que val la pena donar i donar-se i amb la convicció que és des de la Trobada amb els altres, amb nosaltres mateixos, amb la natura i amb Déu que això és pot fer realitat, que podem acollir i viure el Regne aquí i ara. La diversitat de grups i persones i cadascuna de les dinàmiques portades a terme: catequesis, grups, pregàries, unplugged, reflexions, eucaristies, animacions,... han afavorit que aquesta experiència hagi estat molt enriquidora. Gent del Bisbat d’Urgell, del MCEC, La Salle, Ròvers i Consellers del CMS, grup de joves dels col·legis maristes de Grècia, Joves i Animadors de FAJMACOR, famílies amb nens petits, persones grans, germans de la comunitat de les Avellanes,… tots plegats ens hem sentit església que vol construir una societat més humana i justa en la que els valors de l’Evangeli estiguin presents sobretot des de l’anunci dels nostres gestos i els FETS, es a dir amb : Foc Esperança, Trobada i SERVEI !!!

   

TESTIMONIS DE LA PASQUA LES AVELLANES 2014

Un any més, l'estada a Avellanes significa una alenada d'aire fresc en la meva vida, un carregar piles per al quotidià que espera de tornada a Barcelona. Un temps per a contemplar i contemplar-se, per a veure cap a on em duu el timó i cap a on, potser, cal virar.

La fórmula és més senzilla del que sembla: deixar-se portar, reflexionar, escoltar, mirar, sentir. I, tornats a casa, actuar, ser sal de la terra, ser llum del món en les actituds del dia a dia. A dur a terme tal fórmula, aquest any, com d'altres, m'hi han ajudat la fressa de les fulles dels arbres, el soroll del brollar de l'aigua, el tacte de les pedres del claustre, la llum del ciri pasqual en la foscor.

És sorprenent de quantes coses parla el silenci quan se'l vol escoltar, és sorprenent quantes coses et diu el Crist quan se'l vol mirar a la creu, i és cada any sorprenent com omple de força, de vida i d'esperança la ressurrecció de Jesús, que ens crida a construïr el Regne en l'aquí i en l'avui.

No tinguem por, celebrem la vida!

Pere Joan Falcó

 


 

 

Aquesta ha estat la meva primera Pasqua Jove. N’havia sentit a parlar bastant, i la veritat és que feia bastants dies (potser fins i tot un any) que em rondava pel cap la idea d’assistir-hi. El moment decisiu, però, no va arribar fins pocs dies abans de Pasqua, quan uns companys em van dir “Laura, has de venir!”. Era l’entusiasme just que necessitava per clicar el botó “Confirmar” de la inscripció.

La Pasqua, per mi, ha estat formada per moments molt intensos, on he pogut prendre’m un temps per mi, per aturar el món i posar els pensaments en ordre. Així poder tornar a la rutina amb les piles carregades. A més, l’experiència no només ha estat quatre dies al Monestir de les Avellanes, sinó també tota la preparació personal prèvia: la celebració del dimecres de cendra, la lectura del document marc i les trameses... unes eines clau per començar a ser Foc, Esperança i Trobada.

La trobada amb vells amics i també amb mi mateixa pels camins pel Congost de Montrebei, l’esperança de convèncer-nos que junts podem canviar el món i el foc i el caliu que desprenia cada celebració o dinàmica cuidada fins al mínim detall; han suposat per mi les ganes reemprendre el camí cap a la utopia començada per Jesús i, des del servei, fer que tots els pensaments despresos d’aquests dies esdevinguin fets.

Laura Soler


   

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting