If not you... who? If not now... When?

Trobada formativa CMS-FAJMACOR

El cap de setmana del 9 i 10 de novembre ens vam aplegar tots els animadors maristes de Catalunya (CMS i FAJMACOR) per dur a terme el cap de setmana de formació conjunt. Els dos moviments compartim el mateix pla de formació i cada any dediquem un cap de setmana de formació per separat (AZIMUT i Trobada Formativa). Cada tres anys fem aquest cap de setmana formatiu conjunt. Aquesta vegada ens hem trobat a la Casa Marista de Llinars del Vallès i ens hem aplegat dos-cents vint-i-tres animadors i animadores maristes. Al llarg del cap de setmana, a part dels tallers formatius i la convivència entre els dos moviments, hem aprofitat per aprofundir en el document “Evangelitzadors entre els joves” que inspira el nostre compromís de transformació del món fent viu el somni de Marcel·lí Champagnat de ser evangelitzadors dels infants i joves, d’educar estimant a l’estil de Jesús de Natzaret.

El cap de setmana va començar amb una dinàmica de coneixement per tota la casa de Llinars. Després del dinar conjunt vam fer els tallers per branques:

Grumets i Castors-Llúdrigues: Mil recursos per educar!

Ulls Oberts i Llops-Daines: Mil recursos per educar!

Mà Oberta i Ràngers-Guies: Educar l’espiritualitat

Cor Obert I i Pioners-Carvel·les: Dinàmiques per acompanyar el grup

Cor Obert II i Ròvers: Psicologia evolutiva

En acabar els tallers vam dedicar la resta de la tarda a aprofundir en el document “Evangelitzadors entre els joves”. Després d’una introducció al document i la relació amb la nostra tasca com a animadors maristes, la Carla Sánchez, la Laura Luna i la Laura Soler, que van participar a la Trobada de Joves Maristes de Rio de Janeiro de juliol, ens van donar una testimoni del que va suposar per a ells aquesta trobada i les crides que els joves maristes van fer per aprofundir en la pastoral juvenil marista. Després de la comunicació d’aquesta experiència ens vam dividir en tres grups per escoltar el testimoni “d’evangelitzadors entre els joves” de tres animadors maristes: el G. Jose A. Molina, l’Andrea Sánchez i l’August Jutglar. Tots tres, cadascú des de la seva realitat, ens van ajudar a fer viu aquest document que inspira la nostra acció amb els infants i joves. Després d’un moment de diàleg per grups vam fer el signe de fer volar uns globus amb els nostres somnis i compromisos compartits.

L’activitat de nit la vam dedicar a posar en comú el nostre talent artístic. Vam fer un festival de musicals preparats per cada escola. Els presentadors de la “gala” van ser la Sandra Bové i l’Aitor López. Tots plegats vam poder gaudir d’una bonica vetllada compartida.

El diumenge al matí també el vam dedicar a la formació amb diferents tallers: les bones pràctiques del monitor/a nou, Musicoteràpia, Parlar en públic, Danses i animació, Educació emocional i un taller sobre el document “Entorn la mateixa taula”. Vam acabar el matí amb el rerefons de l’experiència dels deixebles d’Emmaús celebrant l’Eucaristia acompanyats Mn. Joan Zapatero.

A la tarda encara la vam dedicar a trobar-nos per coordinadores i vocalies que ens van servir per planificar el curs i preparar les properes activitats conjuntes de cada branca tant del CMS com de FAJMACOR.

El lema que va acompanyar el cap de setmana va ser: If not you... who? If not now... When? Si no tu... qui? Si no ara... quan?. Aquestes dues preguntes que vam a l’arrel de la nostra opció d’educar en el lleure a l’estil marista han estat el rerefons del que hem viscut aquests dos dies i ens queda com a un repte a continuar-ho vivint en els nostres llocs d’origen amb els infants i joves que acompanyem.

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting