Ressons de l'estiu. Trobada Internacional de Joves Maristes a Rio de Janeiro

Del 17 al 28 de juliol s’ha celebrat a Rio de Janeiro la trobada Internacional de joves maristes i la Jornada Mundial de la Joventut. De la província de L’Hermitage hi han participat deu joves: Caroline Villordin i Guillaume Ximenes (França), Mariliza Kritikou, Iosif Varthalitis i Markos Palamaris (Grècia), Carla Sánchez, Laura Luna, Raül Cabús, Laura Soler i Àngel Domingo (Catalunya). Els han acompanyat els germans Jose Antonio Molina i Ramon Rúbies. La Laura Soler de Rubí ens ha deixat el seu testimoni d’aquesta experiència a Rio:

La Trobada Internacional de Joves Maristes, sota el lema de "CHANGE - Faça a diferença", va ser una experiència única. Ens vam aplegar al voltant de 400 laics i germans provinents d'entorns molt diferents disposats a compartir la nostra realitat. L'objectiu en tots nosaltres, però, és comú: creiem que cada un de nosaltres és imprescindible per fer que el canvi sigui possible.

Personalment, em va sobtar molt el bon ambient que es respirava des d'un inici al col•legi marista São José de Tijuca. Les experiències que anàvem vivint dia a dia feien enfortir els vincles entre nosaltres: compartíem els nostres punts de vista en petits grups, vam visitar diferents obres socials de Río de Janeiro, així com també vam realitzar tallers enfocats a enfortir la nostra identitat marista i, com no, també vam visitar el Crist de Corcovado!

 En concret, destaco el missatge del G. Emili Turú cap als joves maristes, un discurs que gira al voltant de la lletra S que em va fer reflexionar bastant. Va parlar de Servei (com a visió de la nostra tasca), Silenci (com a eina de reflexió) i Sororitat (entesa com la germanor necessària per (con)viure).

Aquesta Trobada Internacional va ser el preludi perfecte per a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), on vam poder veure com la ciutat es guarnia de gala i s'omplia de joves d'arreu del món per a poder escoltar les paraules del nou Papa i comprovar que ell també intenta fer el CHANGE des de la seva realitat.

Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.

Joomla Templates by Joomla Hosting